YRITYS

SFTecin tarina

SFTec on perustettu vuonna 2013 Oulun yliopiston spin-off -yrityksenä. Päätuotteemme ModHeatin idea sai alkunsa teollisuuden tarpeesta kustannustehokkaalle kuivaimelle. Aiemmat ratkaisut ovat usein liian kalliita investoida ja pienempinä liian tehottomia.

Kuivaimen kehitystyö aloitettiin tiiviissä hanke-yhteistyössä tutkimusorganisaatioiden kanssa. Ensimmäisenä rakennettiin pieni pilottilaite kuivausmenetelmän testaukseen. Laite on yhä tänä päivänä toimiva ja ahkerassa käytössä uusia materiaaleja testatessa. Lopulta pienten välivaiheiden jälkeen päädyimme täyden mittakaavan laitteessa konttiratkaisuun, joka kehitettiin yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Olemme vuosien varrella oppineet yhtä jos toista kymmenien eri materiaalien ominaisuuksista.

Tarjoamme omaan patentoituun teknologiaamme pohjautuvia kuivaimia sekä materiaalien kuivausta palveluna asiakkaillemme. Olemme innovatiivinen teknologiayritys ja kuivausteknologioiden, prosessitekniikan sekä kiertotalouden asiantuntijoita. Kehitämme ja tuotteistamme myös muita tuottavuuden parantamiseen tähtääviä innovaatiota sekä mahdollistamme uutta kiertotalouteen pohjautuvaa liiketoimintaa omien innovaatioidemme kautta.

Arvomme

Innovatiivisuus

Kehitämme ja tuotteistamme omia teknologioita asiakkaidemme ja kestävämmän maailman tarpeisiin.

Aloitteellisuus

Meillä on ideoita laajemmista kehityskokonaisuuksista teollisuuteen, biotalouteen ja kiertotalouteen. Ajamme tärkeiksi näkemiämme asioita eteenpäin aktiivisesti yhteistyöprojektien kautta.

Vastuullisuus

Kiertotalous on yksi toimintamme kulmakiviä. Pyrimme mahdollistamaan uutta kiertotalouteen pohjautuvaa liiketoimintaa omien innovaatioidemme kautta.

Asiakaslähtöisyys

Menestymme vain, jos asiakkaamme menestyy. Toimintamme ytimenä on ratkaista asiakkaiden merkittäviä ongelmia ja saada aikaan säästöjä helposti ymmärrettävillä tuote- ja palvelukokonaisuuksilla.

Tutkimus- ja kehitysyhteistyö