OTA YHTEYTTÄ

Asiantunteva tiimimme palveluksessanne

Olipa kuivaustarpeenne minkälainen tahansa, me osaamme ratkaista sen. Ota rohkeasti yhteyttä joko lomakkeen kautta tai suoraan soveltuvaan henkilöön sähköpostilla tai puhelimitse. Vastaamme kaikkiin tiedusteluihin mahdollisimman nopeasti. Voit myös piipahtaa toimistollamme, joka sijaitsee Oulun yliopiston kampusalueella. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]sftec.fi.

Jani Isokääntä

Toimitusjohtaja

+358 40 834 8088

Juha Mäyrä

Teknologiajohtaja

+358 44 362 2557

Juha Roininen

Hallituksen puheenjohtaja

+358 40 8481664

Janne Anttila

Myynti ja markkinointi

+358 50 326 6643

Tero Holappa

Kehitysinsinööri

+358 400 612 358

Käyntiosoite

Paavo Havaksen tie 5 F, 90570 Oulu

Tuotantotilat

Kaitoväylä 1, 90570 Oulu, käynti Tutkijantien kautta

SFTec Oy

SFTec Oy

Homma käyntiin alla olevalla lomakkeella!

12 + 9 =

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla on listattuna vastauksia kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet asiakkaitamme.

Mikä on kuivaimenne tuotantokapasiteetti?

Tuotantokapasiteetti riippuu olennaisesti materiaalista, sen kosteudesta ja kuinka paljon vettä halutaan poistaa. Materiaalin ominaisuudet kuten ominaispaino, hienojakoisuus ja kuinka vesi on sitoutunut materiaaliin vaikuttavat kapasiteettiin. Lisäksi suuri tekijä on käytettävissä olevan energian määrä ja kuivauslämmön lämpötila.

Yhteen jatkuvatoimiseen kuivurimoduuliin mahtuu sisään noin 5 tonnia materiaalia ja viipymäaika on materiaalista riippuen puolesta tunnista kahteen tuntiin. Esimerkiksi puuhaketta voidaan kuivata 5-10 kuutiota tunnissa – raskaita lietteitä noin puolet tästä määrästä. Jotta kapasiteetin voi määrittää, tarvitaan tarkempaa tietoa materiaalista ja kuivausympäristöstä. ModHeat skaalautuu sujuvasti myös suuriin kapasiteettitarpeisiin.

Kuinka paljon energiaa materiaalin kuivaaminen kuluttaa tonnia kohden?

Energiankulutuksen määrittäminen vaatii vedenhöyrystymisenergian fysiikan tarkastelua. Veden teoreettinen höyrystymisenergian tarve on 0,7-1,3 kW / kg vettä. Näitä teoreettisia arvoja alemmas ei siis fysiikan lakien mukaan päästä.

Energiankulutukseen vaikuttaa olennaisesti käsiteltävä materiaali, sen kosteuspitoituus ja kuinka vesi on siihen sitoutunut. Pintakosteus saadaan poistettua hyvinkin vaivattomasti, kun taas soluun sitoutunut vesi tai kidevesi vaatii huomattavasti enemmän energiaa höyrystymiseen. Mitä kuivemmaksi materiaali halutaan saada, sitä enemmän energiaa tarvitaan.

Mistä lämpö otetaan kuivaamiseen?

Kuivuri toimii millä tahansa kuumalla ilmalla. Kustannustehokkain ratkaisu saadaan aikaan hyödyntämällä hukkalämpöjä. Esimerkkejä ovat lämpölaitosten reservilämpö kun kaukolämmölle on pieni tarve, prosessiteollisuuden matalapainehöyryt lämmönvaihtimen avulla, muut prosessilämmöt, datakeskusten hukkalämmöt. Primäärisistä lämmönlähteistä esimerkiksi hakekontti tai kaasupoltin ovat hyviä vaihtoehtoja. Lämpö voidaan ottaa myös kaukolämpövesikierrosta lämmönvaihtimen avulla.

Matalia lämpötiloja voidaan kompensoida lisäämällä ilmamäärää. Mitä korkeampi lämpötila, sitä paremmin ilma sitoo kosteutta materiaalista. Kuivausprosessi optimoidaan aina olemassa olevan lämmönlähteen ja halutun kuivaustuloksen mukaan.

Pystyykö kuivuri käsittelemään meidän materiaalia?

Todennäköisesti. SFTecin tiimillä on kokemus lukuisista eri materiaaleista. Katso lista ModHeatille tutuista materiaaleista tämän linkin takaa. Mikäli materiaali on uusi, voidaan aloittaa menetelmätestauksilla ja materiaalianalyyseillä.

Paljonko materiaalin kuivaaminen maksaa?

Energiakustannus on suurin yksittäinen kuluerä kuivausprosessissa kattaen jopa 70-80 % kustannuksista. Tarvittavan energian määrä riippuu materiaalista ja sen ominaisuuksista sekä siitä kuinka paljon vettä halutaan poistaa. Esimerkiksi hakkeella tuotetun lämmön hinta on noin 20 € / MWh. Käyttämällä hukkalämpöjä hyödyksi, voidaan säästää energiakustannuksissa.

Tämän lisäksi pienempiä kustannuseriä ovat sähkö sekä työvoimakustannukset. Sähköä tarvitaan hydraulikoneikkoon sekä puhaltimeen. Kuivurimme on hyvin huoltovapaa ja tarvittaessa etäohjattavissa ja integroitavissa tehtaan automaatiojärjestelmiin.

Paljonko kuivain maksaa?

Tapauskohtaista ja riippuu tarvittavasta kapasiteetista. Nyrkkisääntönä: rumpukuivaimen hinnalla nauhakuivaimen tehokkuus. Tarjoamme kuivausta myös palveluliiketoimintana, jolloin laiteinvestointeja ei tarvitse tehdä.

Tarvitseeko kuivain perustuksia tai hallia?

Ei välttämättä tarvitse, tasainen kuiva alusta riittää.

Voiko poistokaasusta ottaa lämpöä talteen hyödynnettäväksi?

Jos lämmönlähteestä saadaan riittävän lämmintä ilmaan, on poistokaasukin lämmintä ja hyödynnettävissä lauhduttimen avulla. Yleensä kuivaukseen kuitenkin on tarjolla vain matalalämpöistä kuivausilmaa, jonka hyötykäyttö ei ole kannattavaa.

Syntyykö kuivauksesta haju- tai pölypäästöjä?

Haju- ja pölyhaitat riippuvat kuivattavasta materiaalista. Esimerkiksi hakekuivauksessa hajuhaittoja ei synny ja pölyhaitat voidaan hallita.

Biopohjaisia lietteitä kuivattaessa prosessissa syntyvät kuivauskaasut voidaan ModHeat teknologiassa kierrättää alipaineisina takaisin polttoyksikköön tai hajuhaitat voidaan minimoida käyttämällä biosuodattimia.

Miten kuivainta ohjataan?

Joko paikallisesti tai etänä. Ohjauksen voi liittää myös tehtaan automaatiojärjestelmään esimerkiksi S7 liitäntäpinnan avulla.