SFTec ja Carbofex ovat päässeet sopimukseen kuivaimen toimituksesta Carbofexin Hiedanrannan biohiililaitokselle. Kuivaimella on tarkoitus käsitellä kuusihaketta pyrolyysiprosessin raaka-aineeksi. Kuivauksen tarvitsema lämpöenergia otetaan suoraan pyrolyysilaitoksen hukkalämmöstä sekä ilmanvaihdon lämpimästä poistoilmasta.

”Biohiilen kysyntä on kovassa kasvussa”, toteaa Carbofexin toimitusjohtaja Sampo Tukiainen.  ”Saamalla lisää tehoa kuivaukseen, voimme kasvattaa merkittävästi laitoksemme kapasiteettia. Myös tasalaatuinen ja loppukosteuden suhteen optimoitu kuivatustulos on tärkeä laadun kannalta.”

Carbofex tuottaa Tampereen Hiedanrannassa biohiiltä ja hiilinegatiivista kaukolämpöä. Laitos on Euroopan suurin jatkuvatoiminen pyrolyysilaitos ja ainoa laatuaan Suomessa. Carbofex on ennenkaikkea biohiililaitoksia toimittava teknologiayhtiö, ja nyt testataan SFTecin ratkaisua yhtenä osana laitoskokonaisuutta.

”Toimitettava laitteisto toimii meille tärkeänä referenssikohteena”, kertoo SFTecin toimitusjohtaja Jani Isokääntä. Laitteiston asennus tapahtuu vuoden 2019 aikana.