MPIDEA-kilpailussa haettiin ideaa, jolla arvioitiin olevan parhaat liiketoiminnan kasvumahdollisuudet ja työllistämisvaikutukset. Kilpailun tavoitteena on luoda eri innovaatioilla jopa 100 000 uutta työpaikkaa.

ModHeat on kapasiteetiltaan helposti muunneltava ja liikuteltava teollinen kuivuri, joka kuivaa bioenergiamateriaaleja taloudellisesti ja tehokkaasti hyödyntämällä teollisuuden hukkalämpöä.

Kisan järjestäjät toteavat tiedotteessaan seuraavaa: ModHeat, Modular Heating, on modulaarinen ja liikuteltava teollinen kuivuri, joka hyödyntää teollisen hukkalämmön kuivaamalla bioenergiamateriaaleja taloudellisesti ja tehokkaasti. Useat pilotit ovat osoittaneet, että kuivuri pystyy käsittelemään monenlaisia materiaaleja, joita on ollut vaikea kuivattaa perinteisillä menetelmillä. Innovaatio mahdollistaa uudenlaista liiketoimintaa bioenergiasektorilla, sillä helposti käytettävän kuivausjärjestelmän avulla voidaan muuttaa tuotantoketjua.

Innovaatio alentaa materiaalin käsittelyyn ja kuljetukseen liittyviä kustannuksia, ja samalla saavutetaan myös ympäristön kannalta myönteisiä vaikutuksia. Kuivaaminen parantaa bioenergian tehokkuutta. Säästynyttä energiaa ja lisääntynyttä kapasiteettia voidaan käyttää materiaalien kuivaamiseen kaikkialla Suomessa. Bioenergiaa voidaan hyödyntää paikallisesti esimerkiksi vaihtamalla öljypolttimet käyttämään pellettejä.

Palkinnon vastaanotti SFTec Oy:n innovaattori Juha Roininen ja sen luovutti kilpailun tuomaristoa johtanut työministeri Jari Lindström.

Voiton myötä pääsemme mukaan puolen vuoden sparraukseen konsulttitalo McKinseyn ReNew Growth kasvukiihdyttämössä.

Palkintoseremonia järjestettiin Suomen suurimman teollisuustapahtuman Manufacturing Performance Days 2017:n ensimmäisen päivän huipentumana.